¿Cómo tramitar un unicornio? Aquest era el suggerent títol de les jornades de gestió cultural que es va celebrar els dies 6 i 7 d’abril a Harinera.ZGZ, en les quals varem participar una representació de Lluèrnia.

Les jornades van reunir polítics i tècnics de cultura de diversos ajuntaments, amb representants de projectes culturals, la majoria sorgits de la iniciativa comunitària, per tal de buscar el millor encaix d’aquestes iniciatives en la legislació i la pràctica administrativa dels municipis.

Jaron Rowan, investigador i agitador cultural, professor a BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona i també ponent en aquestes jornades, defineix els unicorns culturals com les noves pràctiques, paradigmes, espais i xarxes que van més enllà d’allò probable i possible i que es mouen en el marc d’allò que és desitjable i extraordinari. Tanmateix, aquestes noves pràctiques i projectes, tenen una dificultat evident en la seva interlocució amb les institucions públiques, les quals no poden ignorar-les i a les que han de donar resposta.

Van ser dos dies d’intens treball, de coneixement de projectes realment extraordinaris i de reconeixement d’una innegable voluntat per part dels tècnics de cultura dels ajuntaments i d’altres administracions públiques, d’apropar-se a aquestes noves realitats i donar-los respostes útils. Tot plegat es concretarà en la redacció d’un document marc pels serveis jurídics, gestors públics i polítics que pugui donar pautes per a les relacions entre l’administració pública i els unicorns.

Adjuntem algunes imatges de les jornades, totes elles del fotògraf Nacho Bueno Gil, en les que també varem poder constatar i explicar que, en contrast amb la majoria d’unicorns nascuts i creats en entorns urbans, Lluèrnia és un unicorn rural, o si voleu de pagès o potser salvatge, que campa feliç pels volcans d’Olot.

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil