Teixint vides és  l’adaptació per a la Cooperativa La Fageda de la producció d’ Anigami Experiències, a partir de l’espectacle Dreams que va idear la Fura dels Baus per a la inauguració dels Jocs Paralímpics de Londres el 2012.

En concret es tracta de la creació d’una xarxa humana en la qual 42 persones executen una coreografia aèria penjats d’una grua de grans dimensions, i unes 50 persones més complementen les coreografies des de terra.

Els actors són usuaris i treballadors de La Fageda així com voluntaris procedents de l’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa, el grup de diables PimpampumFoc!, i dels Ministrers de l’Escola de Música d’Olot que acompanyaran amb la seva música una part de l’espectacle.

Pere Tantiñà, un dels creadors de la Fura, explica que és un projecte pioner a Europa on persones amb alguna discapacitat física o intel·lectual són protagonistes d’un espectacle amb bagatge internacional on es trenquen limitacions.

La Cooperativa la Fageda, entén que tan important com el resultat final que es podrà veure a Lluèrnia és el procés de assaig i producció de l’espectacle, ja que es planteja Teixint Vides com un repte de superació i un reconeixement social per a persones que, en altres situacions i circumstàncies, resten amagades.

Teixint vides també representa una aportació important a la vida cultural de la ciutat provinent de la Cooperativa La Fageda, una empresa de jardineria i producció de iogurts i altres làctics, creada la 1982 i que dóna feina a 310 persones, algunes d’elles amb discapacitats psíquiques o malalties mentals.

Passeig del Bisbe Guillamet (Firalet) – A les 19:30 en punt

154957_1351792613184_1782466656_671366_1119774_n