Fa cent anys que les persones no mirem el cel. Només fa cent anys, però ja no sabem si la lluna creix o minva, amb prou feines distingim Venus de l’estrella polar, i si per atzar o curiositat una nit aixequem el cap, la mateixa llum que hem creat per veure’ns-hi ens enlluerna la vista. A les ciutats, de nit, el cel no existeix.

SUSPÈS es basa en l’enlairament d’una matriu de 100 globus d’heli de 40 a 60 cm de diàmetre a alçades de 20 a 40 metres amb un led en el seu interior i un sistema de control que permet intervenir individualment sobre cada un d’ells, encenent-lo i apagant-lo de manera sincronitzada amb la música gràcies a un procés de pixel mapping, simulant així l’aparició d’estrelles i constel·lacions que bateguen com si es tractés d’una gran coreografia aèria.

PlayMID, format per Eloi Maduell Àlex Posada i Santi Vilanova apareix de la col·laboració de Playmodes i Media Interactive Design, estudis dedicats a la recerca de noves tecnologies i el encreuament entre art i ciència.

David Sarsanedas, és un cellerenc vinculat a múltiples iniciatives artístiques, especialment relacionades amb la música i la tecnologia entre les quals l’Orchestra Fireluche i especialment el F.A.D.E. (Festival d’Art Digital i Electrònica) que cada any es celebra a la Cellera de Ter.

L’espectacle es presenta en sessions de 12 minuts a partir de les 7 del vespre i fins a les 10 de la nit al Firalet.

[youtube=http://youtu.be/StUmFwvjEA8]