Stirling

Stirling

Glòria Giménez Carrillo es proposa experimentar la construcció d’un motor de Stirling, que s’acciona amb un foc situat sota un contenidor, i una roda de 2,5 metres de diàmetre, que per efecte de la primera llei de la termodinàmica pot arribar a produir moviment i electricitat.

Aquest tipus de motor va ser inventat per Robert Stirling el 1816, i utilitza escalfor externa per provocar el moviment. Durant el segle XIX es va utilitzar en electrodomèstics, però va quedar al marge de la indústria degut a l’aparició de l’electricitat i del motor de combustió interna, que va ser aplicat a la indústria automobilística.  

Des de fa uns anys s’està experimentant amb el motor de Stirling com a alternativa sostenible, ja que el seu funcionament es produeix amb calor externa, que pot ser produïda per foc o per l’escalfor del sol.

El treball de Glòria Giménez Carrillo forma part del projecte Transefímers de Transversal, xarxa d’activitats culturals, que promou l’intercanvi de creadors de propostes efímeres entre diversos festivals. La instal·lació està patrocinada per Ratafia Russet.

Detalls del Projecte

Leave a Reply