Lluèrnia Lumière

Lluèrnia Lumière

Actualment, es considera que el cinema va néixer el 28 de desembre de 1895. Aquell dia, els germans Lumière van dur a terme la primera projecció sobre una pantalla i en sessió pública d’una pel·lícula, al Salon Indien de París. En un d’aquests primers films, L’arribada d’un tren a l’estació de La Ciotat, l’efecte d’una locomotora que semblava sortir de la pantalla va espantar els espectadors, alguns dels quals van fugir en desbandada temorosos de ser atropellats per la imatge del tren en moviment projectada sobre la pantalla.

Sense ànim d’espantar a ningú, en l’edició d’enguany Lluèrnia obre pantalla al cinema i les seves múltiples implicacions amb la llum. De fet, el cinema és llum, canalitzat a través de les imatges, les ombres, el color… Amb aquesta intenció el festival ha organitzat una sessió amb la presentació de tres pel·lícules que a la vegada donaran el tret de sortida a les activitats del Lluèrnia 2018:

Las Luces de Juan Renau i Manuel Abramovich. Curt documental

Luz y calle de Daniel Pitarch, Marcel Pié, Roc Albalat, Taller Estampa. Documental pel programa Soy Cámara del CCCB.

Fosca Llum de Martí Pellicer, amb: Pere Ribes, Joan Gol, Marta Rius, Miquel Bosch i Neus Ribes. Documental Ficció. Estrena

Detalls del Projecte