Foguera – espectacle de clausura –

Foguera – espectacle de clausura –

Des dels inicis de la humanitat el foc ha ocupat un espai central en tots els rituals festius. Aquest any la màgia de les flames tancarà el festival amb una foguera que reunirà la sensibilitat de la música d’en Joan Bramon, la dansa contemporània però ancestral de les Oberdades  i el geni creatiu de Jordi N.N.

 JOAN BRAMON

Joan Bramon és un músic olotí, autor de la banda sonora de l’anunci promocional de Lluèrnia, que conrea un estil personal ple de tendresa, simplicitat i frescor. La seva música ha acompanyat molts projectes escènics i cinematogràfics i en aquest espectacle acompanyarà la dansa deambulant de les Oberdades i la cremada del Volcà.

OBERDADES – DANSA DEAMBULANT

Les Oberdades són els farcells que els carboners carregaven a l’espatlla per traginar la llenya fins a la pila carbonera. Seguint aquesta antiga tècnica, el col·lectiu “Refugis, cabanes i altres construccions efímeres” sota la direcció d’Eduard Baulida, les oberdades evolucionaran al so de la música en una dansa de matisos rituals.

 EL VOLCÀ – JORDI NN

Instal·lació efímera que sembla un volcà en la forma. Un tribut tant al Parc Natural de la Garrotxa com a l’equip que fa possible Lluèrnia.  El disseny de l’estructura és una projecció vertical en volum d’un símbol molt important arreu del mon, la flor de la vida i els seus tres derivats més importants El Fruit de la Vida, La Llavor de la Vida i  l´Ou de la Vida .
La flor de la vida és un símbol que deriva del símbol solar bàsic i que es forma dividint un cercle en sis parts. És un símbol de la Creació en diferents cultures, creences i religions. I a més de representar la creació esta relacionat amb la vida cíclica. El final d’un cicle es tan sols el principi d´una nova etapa. El cicle de creació – destrucció – creació com a representació de la forma més bàsica de la natura.
En forma de mandala, durant els dies previs al festival l’artista Jordi NN amb la col·laboració d´un grup de voluntaris i l´equip de Lluèrnia s’hi crearà aquesta estructura de cinc metres d´alçada i sis metres de base. En aquest espectacle, on tots som convidats, es donarà fi a l’estructura a través del foc. Un ritual d’agraïment i alliberació de tot l’esforç i energia que han fet possible Lluèrnia 2019

 

 

 

Detalls del projecte