Balises de Carme Miquel

Balises de Carme Miquel

Ara que ja transito un xic més enllà del “bell mig del camí de la nostra vida”, hi ha moments que sento ben a prop la calidesa de totes aquelles dones que han contribuït a dibuixar-la, com si fossin punts de llum.

Àvies, mares, filles, germanes, amigues, poetesses de la forma, de la lletra i de la ciència. Les d’ara i les d’abans, les reals i les imaginades.

Aquelles que m’interroguen i em parlen des de fotografies i quadres, encara que tinguin la mirada absent. Les que només existiren als llibres però han anat definint el que soc.  I totes les que han bordejat la meva vida sense fer gaire soroll, fent-se visibles quan les he buscades o algun afortunat atzar me les ha posat al camí.

Un camí puntuat de senyals lluminoses, que percebem indistintes si les veiem de lluny, però en apropar-nos-hi, brillen amb colors i intensitat pròpia.

[text i fotos de Carme Miquel]

Carme Miquel és pintora, com ella mateixa es defineix, i professora a l’Escola Superior d’Art i Disseny Llotja de Barcelona. El seu treball, en contínua experimentació, supera la tela per recrear volums i espais sempre amb el color com element conductor. Comparteix vida, estudi i diàleg creatiu amb l’escultor Tom Carr, que aquest any també estarà a Lluèrnia amb la instal·lació “… the silence after …”

Balises estarà instal·lada en el passatge peatonal del lateral dret de la fàbrica Hijos de J. Ramón, al barri de les Estires.

Leave a Reply