3500 Tàndem Trias-Laguarta

3500 Tàndem Trias-Laguarta

Fa anys que parlem del canvi climàtic, i en patim les conseqüències ara. Onades de calor, pèrdua de platges de la costa Mediterrània, desertificació, problemes que van sumant un rere l’altre. Els científics anuncien que cap a finals de segle, podríem arribar a tenir un nivell del mar 7 metres per damunt de l’actual, enfonsant tot allò que es troba a les nostres costes.

3500 posa sobre la taula un futur incert, una sentencia per un territori. Posa de manifest una topografia singular del lloc i les seves característiques volcàniques. La ciutat d’Olot desapareix. El demà depèn de nosaltres. Una superfície emmirallada a la cota 450 d’on emergeix la topografia de cera i foc. Una màquina temporal que ens descobrirà vivament el que ens roman. Aquell que se senti interpel·lat s’hi veurà reflectit.

El Tàndem format per Helena Trias i Samuel Laguarta torna a visitar Lluèrnia, després que la seva delicada instal·lació de l’any passat “Diàspora“, sobre el drama dels refugiats, fos reconeguda com a finalista als Premis d’Arquitectura de Girona.

Leave a Reply