Amb una roda de premsa a l’espai dels antics rentadors, prop de pont de Santa Magdalena, aquest matí s’ha presentat Lluèrnia 2016, amb la presència del regidor de cultura Pep Berga, el director gerent del festival Pep Fargas i l’hortolana 2016 que serà l’arquitecta M.Clara Riera Escalona. 

Rodadepremsa3

foto: Anna Juàrez

El festival es celebrarà el dissabte 12 de novembre, tot i que durant tota la setmana anterior ja es programaran un seguit d’actes i instal·lacions que allargaran Lluèrnia més enllà de les 6 hores intenses del dissabte. Com a principal novetat s’incorpora el tram més urbà del riu Fluvià a l’itinerari tradicional pels carrers del centre de la ciutat.

clarariera

També s’ha presentat l’Hortolana 2016, que serà l’arquitecta M Clara Riera Escalona que ha manifestat sentir-se molt orgullosa per aquesta nominació. La jove arquitecta  és cofundadora de l’espai de treball compartit CookinGirona, i també Presidenta de l’AJAC (Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya), que representa i actua de plataforma pels joves arquitectes per sentir-se i fer-se sentir. Riera ha estat premiada en múltiples ocasions que ha participat a Girona, temps de flors i altres festivals d’arquitectura efímera, com el propi Lluèrnia, destacant el Premi Nacional d’Arquitectura Efímera 2015 (Emporia) per l’exposició itinerant dels “Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona”.

Podeu veure un vídeo resum de l’acte, gentilesa de ElGarrotxí.cat en aquest enllaç i baixar-vos el contingut del dossier de premsa a la nostra Sala de Premsa.