Més de 3.000 partícules de llum és una instal·lació-projecció de Manel Bayo formada per una estructura tridimensional suspesa en forma de llar simplificada. El material fràgil i bellugadís pren forma gràcies a diferents fils i plomades a manera de contrapesos que ajuden a definir la forma icònica d’una casa ortogonal. Sobre la superfície de l’estructura s’hi projecten més de
3.000 senzilles partícules de llum, que es belluguen i tentinegen de forma aleatòria i autònoma. La videoprojecció va acompanyada d’una banda sonora en la qual es pot identificar un ambient natural, amb sorolls de vent, onades i algun ocell marí, que ens evoca un paisatge costaner. Bayo ens proposa un joc irònic i poètic entre l’espai de seguretat que pot representar l’estructura fràgil i epidèrmica que ens presenta voleiant al centre del cacell d’entrada a la casa Solà-Morales una de les més emblemàtiques de la ciutat. Manel Bayo concep aquesta peça evolucionant un treball que ja havia presentat en l’exposició Una explosió de gas destrossa una casa , del 2015, un treball en el qual reflexionava sobre els espais de seguretat de l’artista, la fragilitat de l’entorn i la necessitat d’espais propis.

Aquesta instal•lació ha estat produida conjuntament amb l’Associació Cultural Binari i se’n va poder veure una versió similar a la Bianyal que es va celebrar a primers d’octubre.

bianyal-2014-trenet-creuant-riera.jpg