Maria Güell, viu a Girona fins a meitat de l’any 1992 que es trasllada a Barcelona. Estudia a l’Institut del Teatre, la vocació per la llum però l’empeny a endinsar-se en els escenaris entorn de la dansa i, fins a l’any 2000, aquest serà el seu principal àmbit professional. Es llicencia en l’especialitat d’escenografia l’any 2013, i és a partir d’aquest moment que comença a col·laborar en el món de l’arquitectura i dels muntatges expositius, aquests entorns li permeten aplicar coneixements de la il·luminació escenogràfica i evolucionar en una direcció cap a on el sector de l’arquitectura està també creixent i avançant.

L’any 2002 crea l’estudi La Invisible, que aplega un petit equip de professionals i molts col·laboradors, des de on ha dissenyat i col·laborat en múltiples propostes d’il·luminació permanent i efímera, i ha coordinat el festival Llum.Bcn en l’edició de 2014.

Prenent el relleu d’en Xavier Bayona Camó, el 2012 i de Lola Solanilla, el 2013, la Maria està dissenyant l’Hort de la Llum, que com cada any serà una de les instal·lacions estrella de Lluèrnia. Ben aviat us podrem passar alguns esbossos del projecte.

MariaGuell01