Totes les instal·lacions i activitats programades a Lluèrnia són per a tots els públics, sigui quina sigui la seva edat, perquè el foc i la llum resulten atractius per a tothom i, per tant, si teniu temps passegeu-vos tranquil·lament per tots els espais del festival i deixeu-vos portar per la màgia.

Hi ha propostes que són especialment adreçades als més petits i algunes que ja es poden fer durant el matí:

Llum Llumeta – Taller per aprendre a construir una càmera fotogràfica. Al matí a partir de les 10 i a la tarda provar com funciona. Les vostres imatges formaran part d’una exposició.

Llum i color. Els vitralls d’en Fita – Exposició dels vitralls d’aquest reconegut artista que es pot visitar al Museu dels Sants. Inclou un taller per decorar el vostre propi vitrall. Matí i tarda / vespre.

Dibuixa i crea amb la llum – Marta Aumatell i Petra Vlasman us proposen l’experiència de crear imatges amb llum al local del Centre Excursionista. Passeig d’en Blay.

El fil d’Aladí – Serà, ben segur, la insta·lació més participativa de Lluèrnia. Entra a l’enllaç, segueix les instruccions per fer una llàntia, decora-la i porta-la al Firal a partir de les 5 de la tarda. També seràs autor de “El Fil d’Aladí”, sí el de la llàntia meravellosa.

Contes a la vora del foc – Vine a l’Hospici a escoltar els avis explicant-nos contes a la vora del foc, els de tota la vida i d’altres que no coneixes,  fent una agradable sobre taula o just abans d’anar a dormir.

Glops Calents – Tot i que Lluèrnia aprofita l’estiuet de Sant Martí, potser farà fred. Vine al Firal, davant el monument a la lectura, i et prepararem una bona xocolata desfeta calenta.

I sobre tot, VIGILA!! els dimonis del PIM PAM PUM, FOC han atrapat EL DRAC DE LLUÈRNIA i el tenen tancat en un lloc secret. Sabràs trobar-lo? Busca les flamarades que treu per la boca, el fum dels seus pet pudents i els seus terribles bramuls.

contes