Lluèrnia, festival del foc i de la llum vol ser una festa participativa i oberta a tothom. Això és doncs una festa a l’abast de totes les edats i per a tots els públics. Si veniu a Lluèrnia amb els vostres fills, nets o nebots, podeu pensar que 65 intervencions són masses per veure-les totes amb la calma i dedicació que sovint demanen els nens. Per això, a tall de suggeriment, us fem una relació de les intervencions que poden tenir més interès per als més petits.

On és el drac?. Ubicació incògnita. El drac de Lluèrnia és juganer i s’amaga dels visitants, busca’l i si el veus, fes-li una foto o un vídeo i envia’l a lluernia@gmail.com o penja’l a twitter amb l’etiqueta #lluernia.

Llamp de rellamp! Escala del Bisbe de Sant Esteve. Vine a fer-te una foto creativa amb el llamp logo de Lluèrnia 2014.

Contes a la vora del foc. Escales sobre la capella del Portal. Si sempre t’ha agradat que t’expliquin contes, vine a escoltar-los a l’escalf del foc de la mà d’actors i actrius d’Olot.

L’arbre fugisser. Antiga botiga La Sabata. El Firal. Instal·lació interactiva creada pels nois i noies alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió. Podràs provocar tu mateix les ombres i les transparències d’aquest arbre de paper artesà.

On ets?. Espectacle itinerant, dels alumnes del Laboractori Jove, on unes nines de porcellana passejaran les seves llànties per entre el públic

Playground. El Firal. Instal·lació de Xevi Bayona amb 40 gronxadors lluminosos que converteixen el mateix passeig que serveix per acollir el mercat en un enorme espai de jocs.

El camp de fanals. Plaça Major. Els fanals de paper que en ocasions es llencen al cel, aquí els trobaràs captius i decorats pels nois i noies de totes les escoles de primària d’Olot.

Scratch. Façana de l’ajuntament. Un màpping interactiu on podràs fer còrrer els personatges sobre la façana de l’ajuntament. Demostració del programa Scratch de programació adreçat als infants.

Somnis de sorra. Plaça del Teatre. Espectacle visual en el qual Borja Gonzàlez es serveix de les imatges que ell mateix dissenya amb sorra per explicar un munt d’històries plenes de tendresa i poesia, amb el recolzament de música en directe i manipulació de titelles. Funcions a les 19:30, 20:30 i 21:30.

BR2. Plaça del Rector Ferrer. Els robots de BR2 de la companyia de dansa Brodas Bros tenen com a missió retornar-nos l’alegria i l’optimisme, en un futur hipotètic de desaparició de la llum. Dues úniques funcions a les 20:00 i a les 21:00.

Suspès. El Firalet. Vine a veure la nova proposta de cel estrellat que ens proposen David Sarsanedas i PlayMID. Segur que t’agradarà tornar a mirar el cel.

La farga budell. Plaça de Braus. Un fantàstic espectacle creat per Marcel·lí Antúnez i PimPamPumFoc! que clourà el festival. Una història mitològica on el déu Volcà es vol venjar de la infidelitat de Venus amb el seu fill Cupido. La lluita del bé i del mal amb gegants i figures dissenyats per un dels creadors més lúcids de Catalunya, interpretats per la companyia de diables i espectacles de carrer d’Olot. Espectacle a les 23:00, accés a la plaça a partir de les 22:30. Atenció: si no vols esperar fins a tan tard, pots veure els gegants i titelles que intervindran en la funció en l’exposició oberta a la mateixa Plaça de Braus entre les 18:00 i les 20:00.

I totes les altres intervencions que, ben segur també t’encantaran. Us esperem a tots!!