Ahir al matí es va presentar a la premsa un avanç de les principals novetats en la programació de Lluèrnia 2015.

A poc menys de mig any ja podem avançar algunes novetats:

La Fumarola.

En ocasió de celebrar-se l’Any Internacional de la Llum promogut per la UNESCO el festival s’allargarà a tota la setmana, des de dilluns 2 de novembre fins diumenge 8, amb la programació de diversos actes. La setmana portarà el nom de “Fumarola” que és la manifestació geològica que emet un volcà abans de la seva erupció.

Col·laboracions externes

Lluèrnia ha establert col·laboracions amb diverses entitats que permetran complementar el festival i projectar-lo més enllà de la nostra ciutat.

El programa TRANSEFÍMERS, coordinat i finançat per Transversal, xarxa d’activitats culturals, promou l’intercanvi d’artistes entre diverses ciutats d’aquesta xarxa. Així doncs en aquesta edició acollirem l’obra de Pau Farell, procedent de la MAU (Mostra d’Art Urbà) de Granollers i el col·lectiu Ambient Zero, que l’any passat va participar a Lluèrnia amb la instal·lació “Cromoteràpia”, presentarà una creació site-específic en el festival A cel Obert de Tortosa.

Lluèrnia participarà com a Associate Partner en el projecte FLÂNEUR, new urban narratives, que compta amb el finançament del programa Creative Europe de la Unió Europea i que sota el lideratge de l’associació portuguesa Procur.arte de Lisboa, engloba 12 socis de 10 països europeus. En concret, Flâneur programarà durant aquest any un taller de fotografia dirigit per professionals de nivell internacional i una trobada dels directors artístics dels festivals adherits. Amb la producció fotogràfica del taller es podrà veure una gran exposició / instal·lació en l’edició de Lluèrnia 2016.

El Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, del 3 d’octubre de 2015 al 10 de gener de 2016, acollirà l’exposició “Figures del desdoblament” sobre els titelles i el teatre d’objectes coordinada pel Festival IF i Toni Rumbau de l’Institut del Teatre en la qual ,previsiblement en l’apartat dedicat al teatre d’ombres i la il·luminació, es podrà veure una mostra de les instal·lacions de Lluèrnia.

Nova imatge gràfica

Com cada any, i de la mà del mateix dissenyador en Manel Quintana, es va presentar la nova imatge gràfica del festival que conservant el color groc corporatiu representa un volcà en erupció.

Adjuntem un enllaç a la NOTA DE PREMSA que es va distribuïr entre els mitjans.

roda de premsa