IMG-20141001-WA0006

El senglar centenari, emblema del festival Lluèrnia, ha visitat aquest matí l’Ajuntament d’Olot en ocasió de la roda de premsa de presentació del festival d’aquest any. Sota la presidència de l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas i amb la presència del regidor de Cultura Josep Berga, el director artístic de Lluèrnia 2014 ha desvetllat algunes de les novetats de la programació de Lluèrnia 2014.

El 8 de novembre, entre 2/4 de 7 del vespre i la mitjanit, més de 60 intervencions ompliran els carrers del centre de la ciutat en un esdeveniment que promet congregar molts més visitants que l’any passat. L’aposta decidida de l’ajuntament d’Olot per Lluèrnia, tant a nivell econòmic com logístic, permet assegurar-ne la consolidació definitiva ha assegurat el director artístic, Pep Fargas, que ha presentat Maria Güell Ordis, com l’Hortolana 2014 que prendrà el relleu de Xavier Bayona i Lola Solanilla, els quals també eren presents en aquest acte, en el disseny de l’Hort de la Llum.

L’Hortolona 2014, ha assegurat sentir-se estretament i emotivament vinculada a la ciutat, i contenta i honorada de ser distingida amb aquest títol.  Maria Güell ha explicat que la proposta de dissenyar aquesta instal·lació a Lluèrnia l’ha fet retornar a la faceta més creativa de la seva activitat professional.

IMG-20141001-WA0002

En la roda de premsa també s’ha fet una crida a la participació de tothom: volem que més que un festival Lluèrnia sigui una festa que ens recordi la nostra vinculació al foc dels volcans i a les llums que a la tardor es manifesten de manera exuberant. Tothom pot fer-se seva Lluèrnia col·laborant com a voluntari, decorant els balcons, finestres i aparadors o enviant fotografies i comentaris en els diversos canals oberts.IMG-20141001-WA0005