El control del foc va ser el principal repte de l’espècie humana; el foc orientat, fragmentat, encapsulat, el foc domesticat, en una paraula la llum va ser l’origen de la tecnologia i de la cultura. És per això que hi veiem una vinculació directe amb els horts, que són l’expressió més genuïna del cultiu de la terra, del control de la natura per extreure’n aliments.

LLUÈRNIA demanarà cada any a un artista que actuí com a hortolà i que disseny una instal·lació de llum inspirada en els horts, en la seva geometria regular, en les hortalisses, en el reg, en el cultiu, en la cultura, és a dir que meni un autèntic hort de la llum.

L’hortolà d’aquesta primera edició serà l’arquitecte olotí Xavier Bayona i Camó, que ja té una sòlida experiència en el disseny d’espais efímers en diferents edicions de “Girona Temps de Flors”, o a la darrera “Mostra de Pessebres d’Olot” on ha vist distingida l’obra “El magatzem del Reis Mags” amb el prestigiós PREMI OPINIÓ INTERVENCIONS EFÍMERES del FAD.

Durant tot el festival, és a dir, a partir de les 6 de la tarda i fins a mitjanit, podreu visitar l’hort de la llum instal·lat en el Puig del Roser just a la plaça de davant de l’Arxiu.

Us hi esperem!