Poc a poc es va configurant el que serà la programació de La Fumarola que, amb motiu de celebrar-se l‘Any Internacional de la Llum, precedirà Lluèrnia i que tindrà lloc de dilluns 2 a diumenge 8 de novembre.

El programa es composarà de 5 instal·lacions, que es podran visitar abans del festival, i de diverses accions relacionades amb la temàtica de les obres. Entre les instal·lacions es podrà veure:

DESVIACIONS de Quim Domene i Norbert Fernández, “poemes animats” a partir de l’obra de J. V. Foix “No pesquis mai amb els ormeigs d’un altre”.

VOLCÀ de Xavier Bayona Camó. Macro instal·lació al cràter del Volcà Montsacopa.

FOC D’AIGUA. Escultures geomètriques de Dolors Puigdemont. Església de Sant Esteve (a confirmar espai)

INSTAL·LACIÓ de Franc Aleu. Retrò-projecció a les finestres de la xocolateria Ferrer (a confirmar títol)

M.A.P.A de David Sarsanedas. Micro mapping interactiu. Local del Centre Excursionista Olot

Conferències

VISITA GUIADA A L’OBRA DE J.V. FOIX a càrrec de Pere Gómez Inglada, filòleg, estudiós de l’obra del “Pastisser de Sarrià”. Dimecres 4, a les 19:30 Sala la Carbonera del Teatre Principal, Plaça del Teatre.

CUBE, LIGHTING DESIGNERS a càrrec del prestigiós estudi. Dijous 5, a les 12,30 del migdia a la Sala d’Actes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, Plaça del Carme.(Ubicació a confirmar)

EL FOC EN LA CONFORMACIÓ DEL PAISATGE a càrrec del professor Federico López Silvestre de la Universitat de Santiago de Compostela. Dijous 5, a les 19:30 Sala la Carbonera del Teatre Principal, Plaça del Teatre. Amb la col·laboració de l’Observatori del Paisatge.

LA IMPORTÀNCIA DE LA LLUM EN L’ARQUITECTURA EFÍMERA a càrrec de Xavier Moliner Millau, Arquitecte. Visita Guiada a l’exposició “Marian Vayreda. Llums i ombres” Divendres, 6 a les 19. Museu dels Sants d’Olot. Carrer Joaquim Vayreda, 9. Amb la col·laboració del Museu dels Sants.

Espectacles

WISH de Cobosmika. Una proposta de dansa que impacta i emociona a través d’una innovadora escenografia d’arts visuals. Inspirat en els quadres del pintor, filòsof i escriptor rus Nicolai Roerich. Divendres 6, a les 21:00. Teatre Principal d’Olot. Preus des de 4 a 12 €. Amb la col·laboració del Teatre Principal d’Olot.

CONCERT DE BILAS a càrrec de Mark Pulido. Un so místic, vibrant i extraordinari d’aquestes “campanes planes” per acompanyar l’exposició “Foc d’Aigua” de Dolors Puigdemont. Divendres 6 a les 10:30 de la nit Església de Sant Esteve (a confirmar)

Tallers

DIBUIXEM UN SOMNI per Lola Solanilla. Taller de llum adreçat a nois i noies. Diumenge, 8 sessions a les 12 i a les 16 (menors de 5 anys acompanyats d’un adult) a les 13, 17 i 18 (de 6 a 12 anys). Teatre Principal d’Olot, Amb la col·laboració de Rialles Olot.