Avui s’ha presentat públicament l’Hortolà 2015 que serà l’arquitecte olotí Jordi Hidalgo Tané.

L’Hortolà de Lluèrnia és escollit pels hortolans de les darreres edicions del festival que han estat fins ara, Xevi Bayona Camó, Lola Solanilla i Maria Güell. Es tracta d’un encàrrec, que alhora vol ser un honor, per tal d’interpretar la transformació del foc en llum, semblantment com en un hort transformem la vegetació salvatge en hortalisses aptes pel consum alimentari.

Hidalgo ha presentat el seu projecte basat justament amb la idea de l‘Hortus Conclusus, el concepte medieval que definia els horts com a jardins tancats, generalment a l’interior dels convents, i ha explicat que voldria contrastar-lo amb una actitud crítica sobre el consum i embalatge de les fruites i verdures en l’actualitat.

IMG-20150922-WA0008

Jordi Hidalgo, que actualment viu a Barcelona, va fundar l’estudi Hidalgo-Hardmann del qual se’n poden veure moltes de les obres a Olot i la Garrotxa, entre elles la Piscina Municipal d’Olot, La Casa Pocafarina, El camí de la Piscina, Bianna House, La Plaça de les Filadores a Castellfollit de la Roca, …