De la mà de Miguel Ángel Hernández i Clara Grenzner amb la col·laboració d’Elisenda Planell, Alan Barón, Itzel Monclús podrem veure aquesta instal·lació efímera creada a partir de materials ja utilitzats, i per tant, de cost 0, amb la intenció de repensar la obsolescència programada de molts objectes quotidians com són les llaunes de refresc.

Els objectes de la mostra són efímers i alhora durables, tant per a espai interior com per exterior. La qualitat reflectant del material permet crear efectes lumínics especials, càlids i variables mitjançant espelmes col·locades a l’interior. De la llauna també se’n conserva la base, que permet crear senzilles vies de pas i separar espais circulació-exposició.

Després de  l’exposició, cada una de les flors és un element lumínic utilitzable en ambients diversos. En el moment de tractar-se com a residu, es considera íntegrament com a envàs lleuger; així doncs, es pot eliminar en el seu punt de reciclatge corresponent a fi que arribi a una  planta de reciclatge de metall, tornant així al seu estat original.

a3

foto dels autors

La instal·lació Flora Urbana, es podrà veure en els jardins de davant del jutjats, accés per passatge Firalet.