FAKE VIEWS

Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

És evident: la societat de la tecnologia i internet han transformat per complet la nostra percepció del món.
L’opinió de la gent que ens envolta ja no es forma a partir de l’experiència personal, sinó a partir dels perfils en xarxes socials i la imatge que els altres projecten d’ells mateixos. L’èxit es compta amb número de “followers” i de “likes” que inunden plataformes virtuals. La informació que ens arriba és exponencialment més quantiosa i sense filtres, les anomenades “fake news” es viralitzen, difonen informacions falses i polaritzen la multitud.
Cada vegada és més difícil discernir el que és real del que no ho és.
La instal.lació Fake Views pel Lluèrnia 2020 pren com a protagonista un entorn de gran presència i valor arquitectònic com és el Pati de l’antic Hospici. Mitjançant un senzill joc de llums i de reflexos, la instal·lació intenta provar amb quina facilitat podem transformar la percepció d’aquest claustre neoclàssic tan ben conegut, revelant una nova realitat distorsionada.
La llum i els reflexos com a metàfora del món digital, les voltes de pedra del pati com al·legoria del món físic palpable: Tots aquests personatges es combinen i juguen en un nou indret sorprenent que farà dubtar a l’espectador, una vegada més, del que és real, i el que no ho és.

Go to Top