ELS FARS DE LA BAUHAUS

Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

Fa cent anys Europa vivia una de les èpoques més convulses de la seva història, la inestabilitat econòmica, política i social va comportar també l’aparició d’experiències innovadores en tots els camps, especialment en filosofia, economia, arquitectura i l’art i la cultura. A Weimar, a Alemanya, es va fundar la La Bauhaus, una escola d’art que promovia la creativitat, el pensament lliure i l’art aplicat al seu entorn que, en només 14 anys d’existència, va significar una autèntica revolució en el disseny i l’arquitectura que avui encara és ben vigent.
En els moments estranys que vivim, també incerts i convulsos, volem proposar un homenatge als professors de la Bauhaus, dones i homes, autèntics visionaris, somiadors i utòpics, que van obrir la porta a la pedagogia de la creació lliure i l’art aplicat.
Cada escola recrearà una obra d’alguns d’aquells artistes, en una intervenció mural a la seva façana, que s’il·luminarà cada nit entre les 6 i les 9 del vespre, llevat dels diumenges, per configurar una acció conjunta com grans fars urbans amb els colors i les formes de la Bauhaus.
Hi participen les escoles:
Cor de Maria, Maria Reina, El Morrot, Escola Municipal d’Expressió, Escola Pia, Joan XXIII, Malagrida, Petit Plançó, Pla de Dalt, Sant Roc, Volcà Bisaroques, IES Montsacopa, IES Garrotxa, IES Bosc de la Coma, Institut Escola Greda (Olot); Lluís Castells (Riudaura, al centre cívic); La Bòbila (Les Preses); Verntallat (La Vall d’en Bas); Parvulari (Sant Esteve d’en Bas); Castanyer (Sant Joan les Fonts); Institut Escola Salvador Vilarrasa (Besalú).

Agraïments:
Montserrat Planella, Quim Domene i alumnes del PTT-PFI Garrotxa

Go to Top