El foc i la cuina han anat sempre aparellats. El 1787 Fra Sever d’Olot escriu en català un llibre que esdevindrà un referent de la nostra cuina “ L’art d’apèndrer de qüynat o gisar”. El títol complet del manuscrit és: Llibre compost per aprendre de dos arts, és a saber, de l’art d’hortolà i l’altre d’aprendre de cuinat o guisar i recull la tradició culinària del convents del S. XVIII. Fins no fa gaires anys, a pagès es feia vida a la cuina, al costat del foc a terra on els clemàstecs sostenien l’olla per fer l’escudella o altres sopes i brous.
L’AOAPIX (Associació d’Olotins Amics del Porc i del Xai) ens prepararà una sopa reconfortant en el fogons d’aquest frare caputxí, però potser per poder-la tastar haurem de transitar per laberints encesos, vigilats per focs i flames, on es esperen tota mena de sorpreses ben calentones (o refrescants!).
Amb l’assessorament d’en Pep Nogué.
A partir de les 7 de la tarda al Firal davant del Monument a la Lectura.