Seguidament podreu veure el vídeo, original de Blai Tomàs Bracquart d’una de les instal·lacions més comentades i ben valorades de Lluèrnia 2014, “Dues tribunes a la cantonada” una proposta conjunta de l’equip “un parell d’arquitectes” i Xavier Monteys.

Formalment la intervenció consistia en la creació efímera, en la cantonada oposada en l’encreuament del carrer Mulleres amb la Plaça Clarà, d’una rèplica de la tribuna del primer pis de l’edifici que dóna entrada al carrer Sant Rafel des de la mateixa plaça; establint un diàleg de cantonades, una real i l’altre senzillament esbossada. El diàleg es feia més evident quan una làmpada a cada una de les tribunes és feien mútuament l’ullet.

“Un parell d’arquitectes”  és integrat per Eduard Callís i Guillem Moliner, que en l’edició de Lluèrnia 2013 ja van presentar la instal·lació “núvol daurat”: una làmpada gegant que presidia els concerts de Jazz de Copes a la Plaça Major i que es va fer mereixedora de diversos reconeixements, entre els quals finalista dels Premis FAD d’arquitectura i interiorisme 2014,.

Xavier Monteys és catedrátic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També coordina el màster de Teoria i Pràctica del Projecte d’Arquitectura  de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV)  Ha estat professor en diversos centres universitaris i és col·laborador habitual de Quaderns d’Arquitectura i del suplement Quadern del diari El País.