Emporia 2019, els Premis Nacionals d’Arquitectura Efímera, han estat especialment prolífics per obres presentades a Lluèrnia. A HELL SWEET HELL l’Emporia d’Or de David Oliva, Anna Juncà i Elisenda Planas, cal sumar-hi dos Emporia de Plata atorgats a sengles obres que es van poder veure a Lluèrnia 2018. HELLCOME d’Arquitectura, Energia i Medi Ambient de l’ETSAB. UPC. una sorprenent i inquietant porta a l’infern presentada per l’equip format per Javier Albo, Judit López, Marta López, Josep Rotger i Xavier Solsona, que es va poder veure instal·lada en el parc de davant del Cementiri Municipal ha merescut l’Emporia de Plata a la Millor Il·luminació d’un Espai Efímer.

També TÚMUL DE VENT la instal·lació de Lluèrnia 2018 de l‘EASD d’Olot presentada per l’equip integrat per  Èlia Figueras, M. Àngels Maresma, Dèlia Martínez, Lluís Lloret, Maitane López, Josep Motas, Míriam Quesada, Ariadna Riera i Núria Serra, dirigits pel professor Xavier Moliner, han estat guardonats amb l’Emporia de Plata 2019 a la Millor Il·luminació d’un Espai Efímer. Aquesta obra, que a Lluèrnia va ser presentada amb el nom de Llu(m)èrnia, estenia una sèrie de catenàries lumíniques, que oscil·laven per un enginyós mecanisme manual.

Des de Lluèrnia, a més de sentir-nos honorats i orgullosos d’aquestes guardons, volem felicitar els premiats i agrair-los la seva participació en el nostre festival.

Foto: Pep Sau