Una de les produccions del festival ha posat en contacte dos artistes, de perfils molt diferents, per proposar-los una creació conjunta a partir del les seves pròpies tècniques. L’equip format per Quim Domene, un artista visual de llarga trajectòria, amb una extensa obra reconeguda a nivell internacional, i Norbe Fernàndez, un vídeo-creador, polifacètic, especialitzat en mappings i en tractament d’imatge digital que, inspirats en l’obra poètica de J.V. Foix han creat una obra que resultarà una de les imprescindibles de Lluèrnia 2015.

A partir del llibre No pesquis mai amb els ormeig d’un altre del Pastisser de Sarrià, el tàndem Domene-Fernàndez proposa un Telepoema animat, amb el títol Desviacions que es podrà veure a partir del dimarts 3, al Saló de Descans del Teatre Principal, de les 18:30 a les 20:30, llevat del dissabte que funcionarà fins a les 11 de la nit.

La inauguració de la instal·lació el dimarts 3, a les 18:30, donarà el tret de sortida a la programació de La Fumarola, el seguit d’actes que aquest any amb motiu de l’Any Internacional de la Llum precediran a Lluèrnia, festival del foc i de la llum.

El professor Pere Gómez Inglada, estudiós de l’obra de J.V. Foix, impartirà la conferència Introducció a l’obra poètica de J.V. Foix, que es podrà seguir el dimecres 4 a les 19:30 a l’Espai Moritz, instal·lat a la Carbonera del Teatre Principal.

Amb la col·laboració de                                             logo_fundacio