Olot és coneguda com la ciutat dels volcans i és ben atractiu visitar el que ara hi queda d’ells…Concretament, El Croscat , situat entre els municipis garrotxins de Sant Pau i Olot, va ser l’últim volcà de la península ibèrica en entrar en erupció però d’això fa ja uns 13.000 anys. Nosaltres hem volgut imaginar, i fer-vos partíceps, de l’atmòsfera que es despendria si la lava continues fluctuant i el perill de l’erupció fós constant.

Així doncs, la instal·lació consta de dos tipus d’il·luminacions. Una de sempre present però amb un continu moviment oscil·lant, de tonalitats càlides com les del foc. L’altra apareixerà de sobte, més freda i potent, simbolitzant el moment culminant del volcà, la seva erupció.

La instal·lació s’ubica a l’edifici abandonat de la plaça de Pia Almoïna, el qual les seves obertures passen a convertir-se en òculs, de set de la quarentena de volcans de La Garrotxa, cobertes amb una agrupació de globus, tant rojos i amorfs com la lava. Fent de la llum, de nou la vida tant del volcà com de l’edifici.

Autors: El Tinglado i Carlos Escura

Aquesta Instal·lació està produïda per Transversal, xarxa d’activitats culturals, dins del seu programa Transefímers d’intercanvi entre festivals d’arts efímeres.

catalonia-volcacroscat1