El proper dissabte 13 de setembre, en el marc de FiraTàrrega, es presentarà la Plataforma Arts de Carrer a la qual està adherida Lluèrnia.

Aquesta plataforma, de recent creació, agrupa els festivals, fires i mostres que tenen  les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació, com són la pròpia FiraTàrrega, Trapezi de Reus, Fira Mediterrànea de Manresa, Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu, al Carrer de Viladecans, Sismògraf i Circ a les Places d’Olot, entre d’altres.

Els objectius de la plataforma són visualitzar i comunicar de manera conjunta les activitats programades en els festivals, per a la qual cosa s’ha creat la plana web www.artsdecarrer.cat, que inclou informació dels esdeveniments que formen part de la proposta, i la seva respectiva pàgina a Facebook i el compte a Twitter.

Aquesta proposta vol desafiar el paradigma competitiu en favor de la col·laboració entre fires i festivals. La plataforma és una aliança informal oberta a tots aquells esdeveniments que s’hi vulguin sumar, i que acompleixin com a únic requisit la programació d’arts de carrer.