Estratus Quo

Estratus Quo

Un paisatge contemplatiu que ens convida a recuperar l’equilibri, amb l’ambigüitat de la creació d’un món interactiu, canviant i efímer, focalitzat en l’experiència de l’aquí i ara.

Un estratusestrat o stratus (del llatí «estès, eixamplat») és un tipus de núvols baixos que formen un mantell nuvolós estès i força uniforme, de color gris, que pot ocupar tot el cel. Estan situats a poca altura del sòl, però mai en contacte, perquè aleshores es tracta d’una boira.

Statu quo és un terme llatí que podem traduir com a «estat actual de les coses, situació en què es troben». Fa referència a l’estat general d’un assumpte en un moment donat. Normalment es tracta d’assumptes amb dues parts interessades més o menys contraposades, en els quals un conjunt de factors donen lloc a un cert equilibri (statu quo) més o menys durador en el temps, sense que aquest equilibri hagi de ser igualitari. Per exemple, en una situació de dominació existeix un statu quo a favor del dominador. En l’àmbit de la política i la diplomàcia, el terme statu quo s’utilitza sovint amb l’objectiu de mantenir l’ambigüitat sobre la situació a la qual es refereix, de manera que s’evita explicitar els factors d’enfrontament que existeixen, encara que els interlocutors saben quins són.

Detalls del projecte

Leave a Reply